RÅDGIVNING

Restage tilbyder rådgivning samt kompetenceudvikling til festivaler, spillesteder og andre organisationer i kultursektoren med fokus på repræsentation, samt hvordan man kan tiltrække nye publikum, frivillige og ansatte.

Rejsehold

Vores rejsehold fungerer som grundstenen i Restage. Rejseholdet er testet og forfinet i samarbejde med udvalgte spillesteder og festivaler, og giver jer en unik mulighed for at udvikle konkrete løsninger og værktøjer, som er skræddersyet til jeres organisation. 

På rejseholdet finder du vores fageksperter samt vores ungepaneler, der tilsammen hjælper og udvikler nye tanker samt konkrete mål I kan arbejde med i hverdagen. Kombinationen af fagoplæg, ungepanel og workshops sikrer at I henover 5 timer får en fordelagtigt start på arbejdet med repræsentation. 

Hvad indeholder et rejsehold?

Introduktion og fagoplæg

– varighed 1.5 time

Konsulent i menneskerettigheder og erhverv Tara Skadegaard Thorsen fortæller om anti-diskrimination og hvordan man arbejder med repræsentation i sin organisation.

Herunder uddybes hvilke diskriminationsformer, der typisk findes samt hvordan man identificerer og nedbryder barrierer.

RESTAGE ungepanel

– varighed 1 time

En fokusgruppe af minoritetsetniske unge fortæller om hvilke forbehold de har ved at tage til koncerter. Fokusgruppen deler personlige erfaringer med diskrimination i kultursektoren, og er med til at skabe øget bevidsthed om hvornår og hvordan diskrimination finder sted. 

Ungepanelet vil på forhånd have analyseret jeres sociale platforme samt jeres hjemmeside og generelle digitale tilstedeværelse. Det giver mulighed for en dybdegående og konkret samtale om potentialer og barrierer på jeres spillested.

Workshop: Indvirkningsanalyse

– varighed 2 time

Vi laver sammen en indvirkningsanalyse for jeres organisation. Det vil give jer konkret indsigt i risici og løsninger på jeres arbejdsplads og kan fungere som opsamling og videreførelse på alle dagens input. Det er her vi lægger en plan for hvordan i får et mere repræsentativ fællesskab, og hvordan i kan arbejde med repræsentation til dagligt. Vores fageksperter hjælper jer med at lave en målplan og med at forankre ansvaret bredt i organisationen.

Resultat af rejseholdet:

  • En konkret målplan for jeres arbejde med repræsentation. 
  • En række konkrete løsninger der kan implementeres direkte i jeres organisation. 
  • Et øget netværk med lokale foreninger og organisationer der arbejder med repræsentation. 
  • Vi stiller med 2 facilitatorer, en fagekspert samt 4 unge til ungepanelet. Vi laver for-interviews og forventningsafstemning inden rejseholdet kommer forbi. Derudover samler vi op, og evaluerer rejseholdet med jer i ugerne efter.

“Det medrejsende ungepanel delte ud af egne værdifulde erfaringer som ramte præcis ned i de komplekse problematikker spillesteder og kulturinstitutioner står overfor lige nu og i fremtiden. For Radar er dette kun begyndelsen på en ny strategi for repræsentation og diversitet som vi glæder os til at udvikle i samarbejde med Restage.”

 

Martin Aagaard, Booker, Spillestedet Radar.

Kontakt:

Alexander Rastén Rydberg

Ansvarlig for diversitet og talentudvikling, Dansk Live

Mail: alexander@dansklive.dk